Sommartid! Vilket härligt ord, även om det blåser kallt och termometern står på noll. Det känns ändå som början på något nytt och att vintern släppt sitt grepp. Lite som när Sverige gör 3-0 i slutet på sista perioden mot Canada. Man känner liksom att det är klart om inget heeelt otroligt händer. Översatt till verkliga världen så visst kan det bli några bakslag med snö och minusgrader, men vi kan ta dem med ett leende för vi vet att snart kommer shortsen fram, och sandalerna, de långa kvällarna och ljusa nätterna. Ljumma vindar och härliga bad. Livet kommer liksom att bli lite lättare ett par månader. Man kan käka tomat, paprika och blomkålssallad på stranden……nej just det, vi har ju fortfarande inflationen att tänka på så just den salladen går bort, men barkbröd är ju gott! Oavsett så blir det lite lättare att leva.

Jag beslutade mig för att ta vara på det nyvunna kvällsljuset och åka ut till Sturkö och den sydligaste delen, Uttorp. Där landet tar slut och havet tar vid på riktigt. Utklippan till vänster och lång långt långt där borta ligger resten av Europa. Som ni vet så tittar jag för mycket på YouTube och jag ville se vad som hände om jag gjorde som dem? Jag vill inte på något sätt jämföra mig med dessa inbitna och erfarna landskapsfotografer men jag vill ändå försöka. Solen sjönk sakta i väster och vågorna slog mot stenarna som utgjorde gränsen mellan hav och land. Perfekt! Jag hittade en komposition med stenarna som förgrund och den sjunkande solen i horisonten. Om jag nu väljer en bländare som ger skärpedjup hela vägen och en lång slutartid som mullar till vattnet så där härligt och mjukt så blir detta toppen. Sagt och gjort kilade jag in mitt stativ mellan stenarna och hittade till och med en iskall sten att sitta på. Sedan satte jag på ett polarisationsfilter och ett ND64-filter på mitt Fujiobjektiv för att kunna få ner slutartiden till 2 sekunder. Sedan var det bara till att vänta på det där perfekta ljuset. Jag vet inte vad ni tycker, men det blev nog tusan lite som jag tänkt mig. Helt okej! Finns nog saker att förbättra till nästa gång men det är rätt skönt att komma ut en stund och så länge man har solen i ögonen så mår man rätt gott! 🙂